Acrobat Portfolio Tasting – “duša bez vina kratkog je daha”

Dino Kušen

Igranje na sigurno možda je pametno i nije riskantno ali ograničava rast i razvoj bilo kojeg projekta. Dino Kušen vlasnik Acrobata vina i organizator Acrobat Portfolio Tastinga već petnaestak godina ima onu potrebnu dozu adrenalina zasoljenog s par zrna potrebne ludosti kako bi mogao uspješno raditi to što radi i stvoriti ovako veliki vinski događaj.

Rene Bakalović

S osmog kata hotela Hilton Garden Inn kao s oblaka, iz ptičje perspektive, 15.2. u subotu, promatrali smo ubrzani, svakodnevni ritam Zagreba kojem su, kao i svakom svjetskom gradu, potrebni ovakvi događaji i ljudi kao Dino, jer imaju dovoljno hrabrosti bez straha ponuditi ono što je najbolje.

Dalibor Ostojić i Mario Meštrović

Dok su štikle uranjale u mekani tepih, a Zaltova čaša u ruci za početak tražila razigrane mjehuriće, sunce se prodirući igralo s izloženim buteljama otkrivajući etikete od kojih zastaje dah.

Champagne Billecart Salmon
Champagne Trudon
Juve & Camps

Acrobatova filozofija dovođenja najboljih svjetskih vina i etiketa u Hrvatsku, priuštila je određenom broju posjetitelja, među kojima je bio najveći broj ugostitelja i vlasnika restorana, mogućnost kušati šampanjce i vina iz premium kategorije.

Stefano Accordini

Od Prosecca preko fantastične španjolske Cave vinarije Juve & Camps do francuskih šampanjerija Champagne Billecart Salmon i Champagne Trudon, uvjerili smo se kako svaki restoran u Hrvatskoj itekako može imati ono najbolje u svojim vinskim kartama. Dominaciju francuskih (Olivier Leflaive, Christian Moreau) i talijanskih (Gaja, Dal Forno Romano, Frescobaldi) vina iz Acrobatovog portfelja balansirali su Dr. Loosen sa svojim Rieslinzima iz Mosela, naši prozvođači Meneghetti i Galić te renoimirana slovenska vinarija Simčič s vlasnikom Marjanom Simčičem, koji je osobno točio vina i održao Masterclass.

Dr. Loosen

Kad vam vinar osobno predstavlja i toči svoja vina zatvara se prirodan krug jer se stvara mistična interakcija između tvorca, proizvoda i konzumenta. Takav odnos mijenja stereotipe i ustaljene navike te na tržište donosi čistu i iskrenu emociju koja se ne prodaje i ne kupuje već nudi i poklanja.

Tehnički sve smo mogli kušati međutim užitak druženja i razgovora s vinarima dragocjeno je obogatio naše trenutke i mi se nismo htjeli žuriti i izgubiti dah.

Chateau de Fuisse

Jer kako je “…duša bez vina kratkog dahatako je i vino bez duše jos kraćeg stoga ovo nije bio samo vrhunski organiziran Acrobatov tasting već prirodna i potrebna civilizacijska konekcija koja obogaćuje našu dušu i dan svagdašnji. 

Ovaj nesvakidašnji event, u kojem smo istinski uživali i imali privilegij biti dio istog, doživljen i prenijet na naš način te osobnom interpretacijom doživljenog, ima za želju i zadatak čitatelja zaintrigirati i zaraziti strašću za vinom kako bi u konačnici demistificirali vino od skupocijenog pića za bogove kao must-have čovjeka današnjice.

Bombardirani čarolijom mirisa i okusa iz kuhinje, u kojoj su nas svojim vještinama i još jednom oduševili petorica Chefova – Hrvoje Zirojević, Marin Rendić, Belizar Miloš, Hrvoje Kroflin i Marko Alilović, uz ležerno druženje i slasne zalogaje zadovoljno smo zaključili kako je to bio pravi Carpe Diem.

Hrvoje Zirojević
Ivan Pažanin

Događaj na kojem smo zadovoljili kako hedonistički aspekt, tako i kroz bogati program radionica onaj željan novog znanja. Kao veliki zalogaj Acrobat Portfolio Tasting organizacijski, sadržajno i na svaki drugi način zaslužuje sve pohvale, medijsku pažnju kako mreža tako i televizije jer na specifičan način stručnošću i perfekcionizmom pokazuje jedan viši stupanj razvoja hrvatske eno-gastro scene za čiji će rast i razvoj u budućnosti biti zaslužni upravo pojedinci poput Dina Kušena.

Dal Forno Romano

Tako stvaramo prostor širenja kvalitete usmjerene ka oplemenjavanju duha, navika i manira.

Wine Me Up